14 травня 2015 року у Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 відбулась презентація впровадження експерименту організації сніданків учнів 3-4 класів за типом «шведського столу». Метою нововведення є покращення організації харчування учнів початкової школи (сніданки), розширення асортименту сніданків, надання можливості вибору страв, виховання культури харчування, скорочення часу прийому їжі.

/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601887_dscf0179 (1).jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601834_dscf0182.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601847_dscf0189.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601867_dscf0198.jpg

На презентації були присутні почесні гості: міський голова О.П. Каспрук, начальник управління освіти Г.С.Олійник, заступник начальника управління освіти, начальник відділу загальної середньої освіти С.В. Мартинюк, представники приватного підприємства «Мега-Крокус», батьківської громади.

/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601892_dscf0201.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601899_dscf0202.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601857_dscf0215.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601864_dscf0217.jpg

Починаючи з лютого 2015 року, у навчальному закладі проводилася роз’яснювальна робота як з учнями, так із батьками щодо переваг харчування за типом «шведського столу».

/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601830_dscf0191.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601829_dscf0184.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601851_dscf0181.jpg/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/1431601856_dscf0186.jpg

На облаштування відповідного обладнання із міського бюджету витрачено 32623 грн.

/Files/images/vihovna_robota/harchuvannya/425e49e098.jpg

Вже на початковому етапі впровадження експерименту можна побачити його позитивні результати: відсутність залишків їжі після сніданків, зацікавленість дітей можливістю власного вибору страви.

Кiлькiсть переглядiв: 258